Låneberegner

Prøv, hvordan forskellige lånetyper opfører sig. Brug forskellige rentesatser og forskellige lånebetalingsperioder for at se, hvordan lånebetalingerne varierer. Du kan også ændre renten i låneperioden.

Lånebeløb:

Lånerente:

Lånebetalingsinterval:

  1 måned
  2 måneder
  3 måneder
  4 måneder
  6 måneder
  12 måneder

Lånetype:

  annuitetslån
  serielån

Indtast låneperioden:

Serielån

Lånebetalingerne er større i begyndelsen og mindre i sidste ende. Du betaler det samme beløb for lånets hovedstol, men du betaler forskellige beløb for renter.

Lad os antage, at du tager et lån på 1000 DKK i to år. Renten er 2% og du betaler årligt. I det første år er betalingen for lånets hovedstol DKK 500 og renter 20 DKK. I det andet år er betalingen for lånets hovedstol 500 DKK og renter 10 DKK. Så du foretager betalinger: 520 DKK og 510 DKK.

Hvis renten stiger i betalingsperioden, bliver betalingerne større. Hvis renten falder i betalingsperioden, bliver betalingerne mindre.

Annuitetslån

Betalinger er de samme hele tiden. Lad os tage samme eksempel som ovenfor: toårigt lån til 1000 DKK med 2% rente og årlige betalinger. Begge betalinger er 515,05 DKK. Den samlede renteomkostning er højere. Dette skyldes, at der ikke vil være så meget låneafdrag i starten.