Låneberegner

Lånebeløb:

Lånerente:

Lånebetalingsinterval:

  1 måned
  2 måneder
  3 måneder
  4 måneder
  6 måneder
  12 måneder

Lånetype:

  faste hovedbetalinger
  faste betalinger

Sæt tid til at betale lånet tilbage:

Du kan prøve, hvordan lån med faste afdrag og lån med faste betalinger opfører sig. Brug forskellige rentesatser og forskellig tilbagebetalingstid for at se, hvad lånebetalinger, afdrag og samlede renteomkostninger er.

Lån, hvor hovedstolen er fastsat

Betalinger er ikke ens hele tiden. Du betaler det samme beløb for lånets hovedstol, men forskelligt beløb for renter.

Lad os antage, at du tager 1000 € lån i to år. Renten er 2% og du betaler årligt. Ved den første betaling er hovedstolen 500 € og renter 20 €. I den anden betaling er hovedstolen 500 € og renter 10 €. Så du foretager betalinger: 520€ og 510€.

Hvis renten stiger i tilbagebetalingstiden, vil betalingerne blive større på grund af øget rente. Hvis renten falder i tilbagebetalingstiden, vil betalingerne være mindre på grund af nedsat rente.

Lån med faste ydelser

Betalinger er de samme hele tiden. Lad os tage samme eksempel som ovenfor: toårigt lån til 1000€ med 2% rente og årlige betalinger. I lån med faste betalinger er begge betalinger 515,05 €. I lån med faste betalinger er de samlede renteomkostninger højere. Dette skyldes, at der ikke vil være så meget hovedstolsbetaling i starten.

Hvis renten stiger i tilbagebetalingstiden, vil tilbagebetalingstiden være længere. Hvis renten falder i tilbagebetalingstiden, bliver tilbagebetalingstiden kortere.